14 Δεκ 2009

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Αρ. Πρωτ.:57 /2009

Αθήνα,14 /12/2009

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Όταν οι τέχνες συνομιλούν στο σχολείο…»

Αθήνα, 8-10 Ιανουαρίου 2010

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.) οργανώνει το Α΄ Πανελλήνιο Συμπόσιο για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση, με θέμα «Όταν οι τέχνες συνομιλούν στο σχολείο…», που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στις 8-10 Ιανουαρίου 2010, στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη, στο Ψυχικό. Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης.

Το Συμπόσιο, που περιλαμβάνει εισηγήσεις, εργαστήρια, συζητήσεις – αγορά ιδεών, δρώμενα και έκθεση εκπαιδευτικού υλικού, επιχειρεί να φωτίσει πτυχές της διδακτικής των τεχνών στο σχολείο, εστιάζοντας στις πολλαπλές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους και στην παιδαγωγική αξιοποίησή τους σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα.

Εισηγητές θα είναι ο Malcolm Ross, πρωτοπόρος πανεπιστημιακός δάσκαλος που η δουλειά του επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης και στην υπεράσπιση των δημιουργικών και καλλιτεχνικών διαστάσεων της εξέλιξης των παιδιών, ο καθηγητής Θόδωρος Γραμματάς επικεφαλής του Εργαστηρίου Τέχνης και Λόγου του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Παν/μίου Αθηνών, η Σμαράγδα Χρυσοστόμου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Παν/μιου Αθηνών, ο Χαράλαμπος Δαραδήμος, καλλιτέχνης Εικαστικών Τεχνών – εκπαιδευτικός, ο Μένης Θεοδωρίδης, σκηνοθέτης - υπεύθυνος του τμήματος Οπτικοακουστικής Παιδείας του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ, ο Νίκος Παΐζης, μαθηματικός-ερευνητής & συντονιστής του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ.

Θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια, με θέμα Το όνειρο, είτε ως έναυσμα δημιουργίας είτε ως προοπτική για μιαν άλλη εκπαιδευτική διαδικασία, με τη συνδρομή γνωστών στον τομέα τους εμψυχωτών, καλλιτεχνών και παιδαγωγών. Θα παρουσιαστούν μαθητικά δρώμενα πολύτεχνης έκφρασης. Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί με εργαστήρια διαλόγου.

Δικαίωμα συμμετοχής: για τα μέλη της ΠΕΕΠΟΘΕ 20 ευρώ, για τα μη μέλη 30 ευρώ. Περιλαμβάνονται φάκελος, γραφική ύλη, ενημερωτικά έντυπα και βιβλία, βεβαιώσεις συμμετοχής, καφέδες, γεύμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου, πληροφορίες για τους εισηγητές και τους εμψυχωτές, καθώς και χάρτης για την πρόσβαση στη Σχολή Μωραΐτη, στο http://peepothe.blogspot.com/

Σας ανακοινώνουμε ότι λόγω της αναστολής λειτουργίας κάποιων σχολείων εξαιτίας της γρίπης και ελλιπούς πληροφόρησης, αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας εγγραφής στο Συμπόσιο έως τις 18/12. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε το συνημμένο Δελτίο Εγγραφής

Με εκτίμηση,

για την Ο.Ε.

η Πρόεδρος

Χάρη Αλεξάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου