20 Φεβ 2011

Ευχαριστήρια επιστολή σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές στην εικονική έκθεση ζωγραφικής κ πρόσκληση αποστολής έργων στην Έκθεση του Συμποσίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καταρχάς σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή του σχολείου σας στην εικονική έκθεση
μαθητικών εικαστικών έργων «Ρυθμό και χρώμα θέλει το σχολείο» που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου
«Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο».

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι στο blog, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό,
αναρτήθηκαν περίπου 200 έργα μαθητών από ολόκληρη την Ελλάδα. Η έκθεση έχει προσελκύσει, μέχρι στιγμής, πάνω από 10.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια. Όπως είχαμε ήδη αναγγείλει, ένα από τα αναρτημένα έργα θα αποτελέσει το σήμα του Συμποσίου και θα χρησιμοποιηθεί για το δημιουργικό της αφίσας και του προγράμματος. Για το λόγο αυτό, συστάθηκε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους: Σωτηρία Λαζάρου, Πάρεδρο Αισθητικής Αγωγής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής και Χάρη Κοντοσφύρη, εικαστικό, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Δαραδήμο, εικαστικό εκπαιδευτικό, Χαρά Αλεξάκη, ΥΠΟΚΑ Δ.Ε., Πρόεδρο Δ.Σ. ΠΕΕΠΟΘΕ, Γιώργο Αποστολίδη, ΥΠΟΚΑ Δ.Ε., μέλος Δ.Σ. ΠΕΕΠΟΘΕ, Γιώργο Θανόπουλο, ΥΠΟΚΑ Π.Ε., επιμελητή της εικονικής έκθεσης, ως μέλη. Η Επιτροπή, αφού πήρε υπόψη της την προκήρυξη και το θέμα της έκθεσης επέλεξε το έργο της μαθήτριας Αθηνάς Γαλάτη από το 3ο ΓΕΛ Αλίμου (βλ.
http://morfespolitismou.blogspot.com).

Η εξαιρετική ποιότητα που χαρακτηρίζει το σύνολο των έργων που υποβλήθηκαν οδήγησε το Δ.Σ. στην απόφαση να καλέσει όλους τους δημιουργούς τους να πάρουν μέρος σε έκθεση που θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια του Συμποσίου στους χώρους διεξαγωγής των εργασιών, δηλαδή από 1 μέχρι και 3 Απριλίου 2011 στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα, στον Άλιμο. Την έκθεση θα επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη με τη συνεργασία της Μαίρης Νταγιαντά, εικαστικού των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα.

Προσκαλούμε, λοιπόν, τους υπεύθυνους καθηγητές των σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν και στην έκθεση αυτή να αποστείλουν το πρωτότυπο έργο του μαθητή, που αντιπροσώπευσε το σχολείο τους στην εικονική έκθεση, μέχρι τις 3 Μαρτίου στην παρακάτω διεύθυνση:

Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Υπόψη κ. Μ. Νταγιαντά

Πυθαγόρα 4 – 8

17455 Άλιμος.

Στην περίπτωση που το σχολείο σας έχει αναρτήσει περισσότερα έργα, παρακαλούμε να αποστείλετε μόνο ένα, αυτό που ανταποκρίνεται στη θεματολογία της έκθεσης «Ρυθμό και χρώμα θέλει το σχολείο». Το έργο θα πρέπει να έχει κολληθεί πάνω σε πασπαρτού που προεξέχει 3 – 5 εκατοστά, σε όποιο χρώμα επιθυμείτε, και να έχει τοποθετηθεί πάνω σε σκληρή επιφάνεια, ώστε να μη τσαλακωθεί κατά τη μεταφορά. Στο πίσω μέρος του να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που αφορούν το
έργο και που επιθυμείτε να καταγραφούν για τις ανάγκες της έκθεσης.

Σας παρακαλούμε, επίσης, να μας ενημερώσετε στη διεύθυνση infopeepothe@gmail.com για την αποστολή ή μη του έργου. Σε περίπτωση που θα συμμετάσχετε στην έκθεση στον Άλιμο, θα μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν στο απαντητικό σας μήνυμα συμπεριλάβετε και τις παρακάτω πληροφορίες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκληρωμένη προβολή των έργων:

Σχολείο:

(με πεζά γράμματα)

Τίτλος έργου (αν υπάρχει):

Όνομα μαθητή και τάξη:

Όνομα υπεύθυνου καθηγητή και ΠΕ:

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Υπάρχει πιθανότητα τα έργα να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο χώρο του σχολείου (θα ενημερωθείτε σχετικά). Σε κάθε περίπτωση, εάν επιθυμείτε να σας επιστραφεί το έργο, θα σας παρακαλέσουμε να το παραλάβει κάποιος εκ μέρους σας μετά το πέρας της έκθεσης. Για τους δημιουργούς που κατοικούν μακριά, υπάρχει η δυνατότητα να σας αποσταλεί πίσω με χρέωση δική σας και εφόσον αυτό δηλωθεί από εσάς στην ΠΕΕΠΟΘΕ.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή σας στην επιτυχία τόσο της εικονικής όσο και της έκθεσης στους χώρους του Συμποσίου. Θα χαρούμε ιδιαίτερα, μάλιστα, αν σας συναντήσουμε και στις εργασίες του Συμποσίου.

Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Χάρη Αλεξάκη

Η Γενική Γραμματέας

Ειρήνη Μωσαΐδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου