22 Νοε 2009

Επιστολή στην κ. Καλογεροπούλου 23/10/2009

Αρ. Πρωτ.: 52/2009

Αθήνα, 23/10/ 2009

Προς: Αναπλ. Διευθύντρια ΣΕΠΕΔ κ. Μαρία Καλογεροπούλου

Κοιν.: 1. Κυρία Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

2. Τμήμα Δ΄ Αισθητικής Αγωγής


Αξιότιμη κυρία Καλογεροπούλου,

Συνεχίζοντας το διάλογό μας μετά το έγγραφο με αρ. πρωτ. 40/8-9-09, που στείλαμε σε σας με την έναρξη του σχολικού έτους, θέλουμε σήμερα να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις όπως αυτές έχουν σχετικά με τη διοργάνωση του Α΄ Συμποσίου της ΠΕΕΠΟΘΕ με τίτλο «Όταν οι τέχνες συνομιλούν στο σχολείο…» και υποθεματική αναφορά στα όνειρα. «Το Όνειρο» είτε ως ερέθισμα είτε ως έναυσμα έμπνευσης και δημιουργίας είτε ως προοπτική για μιαν άλλη εκπαιδευτική διαδικασία, θα διαπνέει τα εργαστήρια του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου 2010 στη Σχολή Μωραΐτη στο Ψυχικό της Αθήνας. Απευθύνεται σε Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων και Εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τις πολιτιστικές διεργασίες στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από όλη την Ελλάδα.

Οι δύο θεματικοί άξονες του Συμποσίου είναι

α) η συνεργασία των τεχνών στο σχολείο εστιάζοντας στις πολλαπλές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των τεχνών

β) οι τέχνες ως εργαλείο διδακτικής, δηλαδή η παιδαγωγική αξιοποίηση των τεχνών στη διδακτική ποικίλων γνωστικών αντικειμένων.

Το Συμπόσιο φιλοδοξεί να αγγίξει ένα μεγάλο κενό στην υπάρχουσα κατάσταση, να προκαλέσει προβληματισμό, ευαισθητοποίηση και δημιουργικές προτάσεις τόσο από τους πανεπιστημιακούς δασκάλους , καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς εισηγητές-εμψυχωτές όσο και από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς με αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών.

Στο εγχείρημά μας αυτό, έχουμε ήδη την ενεργή συμμετοχή του Εργαστηρίου Τέχνης και Λόγου του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής το γνωστό καθηγητή κ. Θόδωρο Γραμματά, κ.ά. προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών για τις εισηγήσεις και τα εργαστήρια. Η Σχολή Μωραΐτη, στο Ψυχικό, θα μας φιλοξενήσει στις κατάλληλες υποδομές της.

Παρακαλούμε, κατόπιν συνεννόησης με τη νέα Υπουργό, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τεθεί το Συμπόσιο υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ και παράλληλα αιτούμαστε την κάλυψη των οδοιπορικών των συμμετεχόντων ΥΠΟΚΑ και των 2 διανυκτερεύσεων, με την έγκαιρη έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Ευελπιστώντας στην υλοποίηση των σχετικών αιτημάτων μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Χάρη Αλεξάκη, Πρόεδρος

Ελένη Συνεσίου, Γραμματέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου