26 Νοε 2010

1η επιστολή-πρόταση-πρόσκληση για το 2ο Συμπόσιο της ΠΕΕΠΟΘΕ

Αρ. Πρωτ.: 78
Αθήνα, 2/11/2010

Προς:
Α. ΥΠΟΚΑ Π.Ε. & Δ.Ε.
Β. Μέλη


e-mail: peepothe @gmail.com
(blog) http://peepothe.blogspot.com


Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ της ΠΕΕΠΟΘΕ
προβολής του ζέοντος Πολιτισμού στα σχολεία ανά την Ελλάδα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Α΄ μας Συμποσίου «Όταν οι τέχνες συνομιλούν στο σχολείο…» το Γενάρη του 2010 και αναλογιζόμενοι α) την ευθύνη μας, β) τις προτάσεις των συναδέλφων και γ) αναμετρώντας τις δυνάμεις μας, σκεφτόμαστε τα εξής και θα θέλαμε τις απόψεις σας.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα συζητήσεων-φημών για τη σημασία και την ανάγκη της πολιτιστικής δημιουργίας στο σύγχρονο σχολείο και της παρουσίας μας ως Υπευθύνων (τι όρος κι αυτός!), θεωρούμε ότι ένα B΄ Συμπόσιο προβολής του ζέοντος Πολιτισμού στα σχολεία μας μέσα από υλοποιημένα ή υπό υλοποίηση προγράμματα θα είναι μια καλή απάντηση από μέρους μας.

Συγκεκριμένα: θα μπορούσαμε σε ένα διήμερο να παρουσιάσουμε Πολιτιστικά Προγράμματα από όλη την Ελλάδα. Ένα είδος, δηλαδή, πανηγυρικής επετηρίδας όπου όλες οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. θα μπορούσαν να παρουσιάσουν δείγμα/δείγματα δουλειάς. Σε μια τέτοια διοργάνωση είναι μοιραίο να χωρούν ελάχιστες δραστηριότητες σε σχέση με το πλήθος των πολύ αξιόλογων δράσεων που αναπτύχθηκαν, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, αν θέλουμε ένα συμπυκνωμένο και ελκυστικό διήμερο. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία και πολυμορφία στο πρόγραμμα. Δηλαδή να υπάρχουν σύντομες παρουσιάσεις, εργαστήρια, καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές ταινιών, εκθέσεις, εισηγήσεις και ό,τι άλλο θα σκιαγραφούσε την πολιτιστική δυναμική της σχολικής δημιουργίας.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να απαντήσουν όλοι οι Υπεύθυνοι σ’ αυτή την πρόσκληση ενδιαφέροντος, αν δηλαδή θα λάβει μέρος η Διεύθυνσή τους και με ποιον τρόπο. Θα ήταν σημαντικό η αντιπροσώπευση των Διευθύνσεων να γίνει από τους πρωτογενείς δημιουργούς (εκπαιδευτικούς και μαθητές), και μόνον όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να αναλάβουν την αντιπροσώπευση οι ΥΠΟΚΑ. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα την ευθύνη επιλογής της προβαλλόμενης αντιπροσωπευτικής δράσης ανά Διεύθυνση θα την έχουν οι ΥΠΟΚΑ.

Επειδή αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση του αριθμού των ενδιαφερομένων, αδυνατούμε να αναφερθούμε και στο χρόνο που θα διατεθεί για κάθε ΥΠΟΚΑ. Σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν τα μέλη της ΠΕΕΠΟΘΕ.

Επισημαίνουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτυχία του συμποσίου να υπάρχει ποικιλομορφία δράσεων και όχι μόνο σύντομων παρουσιάσεων (τύπου Power Point). Πράγμα που σημαίνει ότι άλλος χρόνος θα δοθεί για εργαστήρια (πχ. 2,5-3 ώρες) κι άλλος για παρουσιάσεις (πχ. έως 15΄).

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αρχές Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν και οι εκλογές για το Νέο ΔΣ της ΠΕΕΠΟΘΕ.
Σας καλούμε λοιπόν, να δηλώσετε στο συνημμένο πίνακα και να μας τον στείλετε μέχρι 19 Νοεμβρίου 2010: α) τη Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε., β) τα ονόματα των ΥΠΟΚΑ της Διεύθυνσης, γ) το είδος συμμετοχής, δ) το ενδιαφέρον σας να αναλάβετε συγκεκριμένες ευθύνες στο πλαίσιο της Οργανωτικής Επιτροπής ή άλλης Επιτροπής.

Αν έχετε άλλες προτάσεις για το συμπόσιο, το περιεχόμενο, τη διάρθρωση του προγράμματος ή άλλο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Χάρη Αλεξάκη

Η Γενική Γραμματέας
Ειρήνη Μωσαΐδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου